Українські студенти перемогли в Міжнародному ІТ-Чемпіонаті
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські студенти перемогли в Міжнародному ІТ-Чемпіонаті

Українські студенти перемогли в Міжнародному ІТ-Чемпіонаті
Джерело:  online.ua

У Києві відбувся міжнародний фінал ІТ-чемпіонату "Золотий байт", який зібрав майже 100 найсильніших команд з Європи та Азії.

Учасники з України, Грузії, Молдови, Білорусі та Азербайджану представили проекти в сфері інноваційних технологій і дизайну. Серед них: мобільні додатки, веб-сайти, яскраві персонажі 3D і 2D анімації, комп'ютерні ігри, короткометражні фільми, гаджети технології інтернет речей і стартапи. Цього року багато учасників у втіленні ідей застосували технології віртуальної реальності і штучного інтелекту.

Вже 10 років Чемпіонат "Золотий байт" організовуает міжнародне навчальний заклад Комп'ютерна Академія ШАГ. Чемпіонат пройшов за підтримки провідних компаній: InterSystems, Microsoft, StearlingAgency, Цитрус, друкарні WOLF і Borjomi.

Учасники поставили собі за мету завдяки інноваціям змінити світ на краще, що відповідає тематиці Чемпіонату "Create the new world" - Створюй новий світ! Тому чимало проектів мають на меті вирішувати проблеми в соціальній, комунальній та екологічній сфері.

Серед призерів номінації "Startup Challenge" - команда з Миколаєва, яка створила світлодіодну ковдру, яке сприяє поліпшенню фізичного стану новонароджених дітей. У номінації "Mobile development" - перемогла команда зі Львова, яка створила мобільний додаток, яке швидко і без зайвих зусиль конвертує валюту завдяки камері на телефоні - така програма буде дуже корисна туристам за кордоном, адже вони зможуть швидко зорієнтуватися в цінах і власних ресурсах.

У номінації "Short movie" перемогли одесити, вони зняли фільм, який піднімає проблему залежності людей від соціальних мереж. Саме таку ідею журі визнало найкращою. Команда, яка взяла перше місце в номінації "NoSQL Expert" розробила систему моніторингу для розумного будинку, цінність якої в тому, що програма аналізує всі дані і збирає їх в одному місці.

Оцінювали проекти представники інвестиційних та венчурних фондів, найбільших ІТ-компаній України. Серед них - Євген Шваров, менеджер освітніх програм InterSystems, Едуард Лебедюк, інженер-консультант InterSystems, Ілля Кенінгштейн, Creative Quarter, Co-Founder and CCO, Михайло Зінченко, Operational Producer Persha Studia | Wargaming.net, Олексій Кузнєцов, Senior 3D-artist in Ubisoft і інші.

Журі відзначили високий рівень проектів і підготовки команд. Багато хто з учасників отримали пропозиції про співпрацю в подальшому, саме це і є головною нагородою для команд. Призовий фонд чемпіонату - 500 000 грн.

Відбірковий етап Чемпіонату тривав майже півроку. Загалом заявки на участь подало майже 10 000 учасників, у фіналі змагалися майже 100.

Нагадаємо, ІТ-чемпіонат "Золотий байт" заснований в 2008 році Комп'ютерної Академією ШАГ. Чемпіонат - це платформа стартап-індустрії, створена для пошуку нових ідей і талантів. Головні цілі - стимулювати молодих фахівців творити інновації та бізнес-ідеї, допомогти інвесторам і венчурним фондам в пошуку сильних проектів, розкривати потенціал України в сфері IT на міжнародній арені. Участь в чемпіонаті дає можливість молодим фахівцям отримати експертну думку від світових IT експертів, налагодити бізнес-контакти та, найголовніше - залучити інвестиції для розвитку свого проекту.

Комп'ютерна Академія ШАГ - масштабний міжнародний навчальний центр, який працює в 18 країнах світу і нараховує 55 філій на 4 континентах (Європа, Азія, Північна і Південна Америка). Центр спеціалізується на професійній ІТ-освіту для дорослих, а також дітей. Крім того, на базі центру заснований перший в Україні ІТ-університет (IT Step University) - установа вищої освіти, який вчить тільки інноваційними напрямками в сфері ІТ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?