Офіційно: Нідерланди і Австралія звинуватили РФ у катастрофі МН17
Категорія
Світ
Дата публікації

Офіційно: Нідерланди і Австралія звинуватили РФ у катастрофі МН17

Офіційно: Нідерланди і Австралія звинуватили РФ у катастрофі МН17
Джерело:  online.ua

Уряди Австралії та Нідерландів покладають на Російську Федерацію відповідальність за катастрофу малайзійського "Боїнга" в 2014 році.

Про це сказано у заяві, опублікованій 25 травня на сайті уряду Нідерландів, передає ONLINE.UA.

"Нідерланди та Австралія покладають на Росію відповідальність за її участь у знищенні рейсу MH17. Наші дві країни повідомили Росію про своє рішення", - йдеться у заяві.

Відомо, що нідерландський уряд прийняв відповідне рішення за пропозицією голови Міністерства закордонних справ Стефа Блока.

"Уряд завжди говорив, що правда, яка оточує катастрофу MH17, повинна вийти на поверхню і що справедливість має бути досягнута для жертв та їхніх близьких родичів. Нідерланди підтримують міжнародне співтовариство в цьому відношенні. Ґрунтуючись на висновках міжнародної слідчої групи, Нідерланди та Австралія в даний час переконані, що Росія несе відповідальність за розміщення установки "Бук", яка була використана для збиття MH17", - повідомив Блок.

За словами голови МЗС, наразі уряд займається підготовкою наступних кроків для офіційного визнання відповідальності РФ.

В уряді Нідерландів наголосили, що відповідальність країни настає, коли та не дотримується міжнародного права. "Можливий наступний крок – це спрямування справи до міжнародного суду чи організації", - сказано у заяві.

"Ми закликаємо Росію взяти на себе відповідальність і повною мірою співпрацювати з процесом встановлення істини та досягнення справедливості для жертв польоту MH17 та їхніх близьких родичів", - підкреслив Блок.

У ЗМІ повідомляють, що дане рішення приймалося не враховуючи результати кримінального розслідування і називають його історичним, бо до цього моменту Нідерланди не говорили, що саме Російська Федерація стоїть за катастрофою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін прокоментував висновки слідчих про причетність Росії до катастрофи MH17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?