Скандал: Ізраїль звинуватив ЄС у підтримці тероризму
Категорія
Світ
Дата публікації

Скандал: Ізраїль звинуватив ЄС у підтримці тероризму

Скандал: Ізраїль звинуватив ЄС у підтримці тероризму

Уряд Ізраїлю закликає Європейський Союз припинити фінансування організацій, які сприяють бойкоту проти їх держави через дії стосовно палестинців.

Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Deutsche Welle.

У Міністерстві стратегічних справ Ізраїлю стверджують, що ЄС порушив свою ж політику, яка стосується питань про тероризм.

"Ізраїль очікує, що ЄС діятиме з повною прозорістю і виявить обсяг фінансової допомоги для організацій, які мають відношення до терору і пропаганди бойкоту Ізраїлю", - сказано в заяві відомства.

Міністерство надало список організацій, які ймовірно отримати гроші Європейського Союзу і наразі закликають бойкотувати товари ізраїльського виробництва. Як сказано в доповіді, деякі з цих груп пов'язані з терористами.

"Цим дослідженням ми також висловлюємо стурбованість тим, що гроші європейських платників податків використовується для підтримки зв'язків з терористичними організаціями", - заначено у заяві.

Ізраїльське МЗС закликало ЄС "у повній мірі впровадити в практику своєї політики відмови від бойкотів проти Ізраїлю" і припинити фінансування організацій, які сприяють бойкотам.

У свою чергу у Євросоюзі заявили, що їхнє "фінансування не йде на підтримку тероризму"  чи бойкотів.

"Ми, звичайно, раді розглянути будь-які відповідні дані щодо діяльності, яка фінансується ЄС. Гроші з бюджету ЄС можуть бути витрачені тільки на цілі, для досягнення яких був укладений договір, за суворими правилами прозорості",  - повідомляє ЄС.

Ізраїль зазначив, що вказані організації отримали більше 5 млн євро з бюджету ЄС до 2016 року. Вони ж пов'язані з палестинськими воєнізованими групами. Наприклад Norwegian People's Aid, якій Євросоюз виплатив понад 1,7 млн євро у 2016 році, була оштрафована в Сполучених Штатах за звинуваченням у зв'язках з "Народним фронтом звільнення Палестини" і угрупованням ХАМАС.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Україна подасть в суд ООН докази фінансування тероризму Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?