Джемілєв заявив про таємне переселення росіян до анексованого Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

Джемілєв заявив про таємне переселення росіян до анексованого Криму

Джемілєв заявив про таємне переселення росіян до анексованого Криму
Джерело:  Укрінформ

Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що Росія таємно переселила до Криму близько мільйон росіян.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Укрінформу", передає ONLINE.UA.

Посилаючись на слова жителів півострова, які залишилися в Криму після анексії, Джемілєв повідомив, що наразі мова може йти про переселення від 850 тис до мільйона людей.

"Але це приховується як військова таємниця, тому що вони чудово розуміють, що це злочин", - зазначив він.

За словами Джемілєва, масове заселення російською владою півострова громадянами РФ є примусовою зміною демографії, що прирівнюється до військових злочинів за Женевською конвенцією.

Крім того, Джемілєв вважає, що ФСБ проводить комплекс заходів по виживанню кримських татар з півострова.

"Не так давно ми перехопили один секретний лист ФСБ на ім'я так званого голови Республіки Крим Аксьонова. Там йдеться про трирічний план ФСБ щодо кримських татар, щоб їх схилити до співпраці з окупаційною владою", - зазначив він.

В тексті вказані плани таких дій, як обшуки, арешти, активізація патріотичних російських організацій, налаштованих проти кримськотатарського народу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що окупанти анонсували нове масштабне будівництво в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?