ЗМІ оприлюднили подробиці ліквідації російських найманців "Вагнера" ​​в Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

ЗМІ оприлюднили подробиці ліквідації російських найманців "Вагнера" ​​в Сирії

ЗМІ оприлюднили подробиці ліквідації російських найманців "Вагнера" ​​в Сирії

У лютому 2018 року в результаті бою в сирійській провінції Дєйр-єз-Зор, в районі нафтопереробного заводу Коноко було ліквідовано від 200 до 300 солдатів сирійської армії і російських найманців ПВК "Вагнера". США попереджали Росію про підготовку атаки, але Москва запевняла, що російських військових немає біля річки Євфрат.

Нові подробиці знищення найманців "Вагнера" в Сирії стали відомі з документів, які опинилися в розпорядженні The New York Times, передає ONLINE.UA.

У документах зазначено, що в день бою сили коаліції на чолі з США зафіксували просування сирійських військових і місцевих повстанців неподалік від нафтопереробного заводу Коноко. На той момент на місці знаходилося близько 30 піхотинців американської армії. Пізніше неподалік від заводу зібралося понад 500 бійців і 27 транспортних бойових засобів, включаючи три танка Т-72 російського виробництва зі 125-мм знаряддями.

Бойова атака почалася близько 22:30 за місцевим часом. Сирійські повстанці і російські найманці були атаковані одночасно з мінометів, танків і артилерії. У той же час американські військові зв'язалися з російською стороною і закликали припинити напад, але цього не сталося.

Після попереджувальних пострілів, американські бойові літаки, в числі яких були винищувачі F-22 і F-15E, бомбардувальники B-52, бойові вертольоти AC-130 і вертольоти AH-64 Apache завдали десятки ударів, знищуючи військових і техніку, а з землі удари наносила ракетна артилерія.

За три години обстріл припинився, в результаті чого амеркианські солдати змогли наблизитися до заводу, завдяки чому число військових США на позиції зросла до 40.

Після цього бою стало відомо, що в Сирії було знищено понад 200 російських найманців. У Москві спростували такі масштабні втрати. Тоді прес-секретар російського глави Дмитро Пєсков заявив, що оперує лише тими даними, які стосуються військовослужбовців ЗС Росії в зазначеній країні, а про інших росіян в Сирії у нього інформації немає.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в США показали відео масштабної ліквідації російських найманців в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?