Макрон зробив гучну заяву про санкції проти Росії за підсумками переговорів з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон зробив гучну заяву про санкції проти Росії за підсумками переговорів з Путіним

Макрон зробив гучну заяву про санкції проти Росії за підсумками переговорів з Путіним

ЄС не зніме санкції проти Росії до тих пір, поки на українському Донбасі не буде прогресу. У липні 2018 року глави країн Євросоюзу зустрінуться, щоб продовжити антиросійські санкції.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон за підсумками переговорів з російським главою Володимиром Путіним, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

"М'яч на полі Росії і України. Це і так зрозуміло. Ми не будемо скасовувати санкції, якщо нічого не буде зроблено. Це те, що ми обговорювали з Володимиром Путіним",- сказав Макрон на прес-конференції за підсумками переговорів з Путіним у Санкт-Петербурзі 25 травня.

Він уточнив, що обговорював з російським колегою ситуацію на Донбасі. За словами Макрона, він з Путіним зійшлися на думці про важливість реалізації Мінських угод для врегулювання конфлікту на сході України.

У той же час Макрон визнав важливу Роль Росії у вирішенні багатьох міжнародних проблем, наприклад, на Близькому Сході. Він підкреслив, що діалог Парижа з Москвою і Вашингтоном означає незалежну політику Франції, ланкою якої є співпраця з РФ.

Президенти РФ і Франції в ході переговорів домовилися про співпрацю в економіці, в тому числі в атомній сфері. Вони підписали ряд двосторонніх документів, в числі яких стратегічний документ між російською держкорпорацією "Росатом" і Комісаріатом з атомної та відновлюваної енергетики Франції про російсько-французьке партнерство в області мирного використання атомної енергії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 24 травня під час переговорів в Росії президент Франції Еммануель Макрон звернувся до російського президента Володимира Путіна на "ти".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?