НАТО продовжить підтримку України, незважаючи на жорсткі вимоги Угорщини
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО продовжить підтримку України, незважаючи на жорсткі вимоги Угорщини

НАТО продовжить підтримку України, незважаючи на жорсткі вимоги Угорщини

Північноатлантичний альянс не планує припиняти підтримку України, незважаючи на те, що уряд Угорщини вимагає переглянути всі програми в цьому напрямку. НАТО продовжить надавати сильну практичну та політичну підтримку українській стороні і не має наміру щось змінювати в своїх планах.

Про це повідомив один з джерел Альянсу, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Що стосується змісту листа, який адресував угорський уряд Генсеку НАТО Йенсу Столтенбергу, то представник Альянсу направив за роз'ясненнями в Будапешт. При цьому з дипломатичних джерел стало відомо, що Угорщина в меморандумі "Ініціатива запустити нову політику НАТО щодо України" обґрунтовує необхідність знизити підтримку Альянсу для України недоліками українських реформ.

Зокрема, Угорщина вважає, що Україна не змогла реалізувати важливі реформи, що призвело до невиплати ЄС в кінці 2017 року траншу в розмірі 600 млн доларів. Угорський уряд в меморандумі вказав, що в українського уряду не вистачає політичної волі, щоб реалізувати важливі програми на вимогу міжнародних донорів.

У НАТО не згодні з такою позицією. У Альянсі відзначили, що за останні роки Україна запустила істотні реформи в сфері безпеки і оборони, а також у сферах охорони здоров'я, соціального забезпечення та освіти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Угорщина виступила з новими гучними звинувачення на адресу України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?