Хакери опублікували схеми приватизації «Укртелекому» за участю Льовочкіна, - ЗМІ
Категорія
Фінанси
Дата публікації

Хакери опублікували схеми приватизації «Укртелекому» за участю Льовочкіна, - ЗМІ

Хакери опублікували схеми приватизації «Укртелекому» за участю Льовочкіна, - ЗМІ
Джерело:  golos.ua

У справі Пола Манафорта несподівано для багатьох «сплив» український політик, «сірий кардинал» екс-президента Віктора Януковича Сергій Льовочкін. Про це пише NewsNetwork з посиланням на сайт imgur.com, передає ONLINE.UA з посиланням на ІА «ГолосUA».

«Цей сайт опублікував велику добірку документів, серед яких є дані про корупційні схеми приватизації« Укртелекому ». Багато хто пам'ятає скандал навколо вельми сумнівною покупки підприємства і згодом не менш сумнівного його повернення у власність держави. І ось ця дивна історія розкрита. У листі Льовочкіна Манафорту описується схема приватизації «Укртелекому» за заниженою вартістю і подальший перепродаж. Корупціонери розраховували отримати від цієї афери 2 млрд доларів», - пише видання.

Судячи з оприлюдненим документом, схема розроблялася таким чином, щоб до приватизації допустити тільки «потрібних» покупців і продати це підприємство по «потрібної» ціною. Після чого пропонувалося продати його за реальну вартість закордонним інвесторам.

«Ще з цікавого: «сірий кардинал» Януковича обговорює з одним з найбільших маніпуляторів в світі (саме так його назвала дочку) стратегію - відмивання іміджу Сергія Льовочкіна, а також підняття рейтингу телеканалу "Інтер". Чи пов'язані з цим схеми власності телеканалу, а також незрозумілі розписки на мільйони гривень позик пов'язаних осіб, стверджувати не будемо», - констатують журналісти видання.

Там також зазначається, що ще близько року тому провідний політичний сайт POLITICO опублікував матеріал, в якому аналізувалася інформація та повідомлення, отримані з телефону дочки Пола Манафорта.

«Вся яка компрометує інформація була викладена в мережі darknet. Анонімний користувач, який писав від колективу хакерів, виклав два набори файлів даних, які, мабуть, дістали з iPhone Андреа Манафорт. Серія знімків екрану і база даних містили понад 280 тисяч текстових повідомлень. Судячи з усього, доступ до файлів було отримано через резервну копію iPhone Андреа Манафорта, що зберігається в облікового запису iCloud», - повідомляють журналісти.

Скандал, пов'язаний з листуванням дочки Манафорта, продовжився восени, і про нього детально написала Daily Mail. Пізніше журнал FORTUNE продовжив опис проблем витоку даних Пола Манафорта. У матеріалі було показано, що особисті дані Манафорта скомпрометовані і «злиті» під час двох великих зломів компаній на Adobe і Dropbox в 2013 і 2012 роках. Дослідники виявили пароль - посилання на вигаданого шпигуна Джеймса Бонда - спочатку отримавши адресу електронної пошти Манафорта з зламаних текстових повідомлень зі смартфона його дочки. Ці повідомлення були викладені в darknet для продажу або обміну.

«Судячи з усього, розслідування відносно Пола Манафорта буде вестися ще довго. А це означає, що і документи, пов'язані з його діяльністю, будуть з'являтися так само довго, в тому числі пов'язані з Україною. Тим більше, що жоден з архівів, які стосуються Полу Манафорту, що не викладений в повному обсязі - і перший, і другий, і третій архіви документів показані лише частково. Тому варто очікувати продовження цікавих скандальних історій», - впевнені в NewsNetwork.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?