НБУ прийняв остаточне рішення щодо заборони WebMoney в Україні
Категорія
Технології
Дата публікації

НБУ прийняв остаточне рішення щодо заборони WebMoney в Україні

НБУ прийняв остаточне рішення щодо заборони WebMoney в Україні
Джерело:  online.ua

НБУ офіційно скасував реєстрацію внутрішньодержавної платіжної системи WebMoney в Україні. Це рішення прийнято на підставі нових санкцій РНБО, в список яких потрапили не тільки російська система WebMoney.ru, але і британська WebMoney Europe Ltd, а також українська WebMoney.ua.

Про скасування реєстрації WebMoney в Україні йдеться в рішенні Комітету з питань регулювання діяльності банків і нагляду платіжних систем НБУ, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу регулятора.

У НБУ уточнили, що за підсумками 2017 року частка WebMoney.UA на ринку внутрішньодержавних переказів, здійснених з використанням платіжних систем, склала 0,2%, а за підсумками першого кварталу 2018 року - 0,08%.

Нагадаємо, РНБО 2 травня затвердила новий список санкцій, в який були включені ТОВ "Вебмані.Ру" (Москва), ТОВ "ВМР" (Москва), британська компанія WebMoney Europe Ltd та ТОВ "ВМ Трансфер ЛТД" (WM Transfer Ltd, Вільнюс) . Санкціями передбачається блокування активів компаній, обмеження їх торгових операцій, запобігання виведенню капіталів з України, призупинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, обмеження або призупинення ліцензій та інших дозволів, а також блокування українськими провайдерами доступу до сайтів санкційних компаній і їх піддоменів.

Санкції проти WebMoney введені строком на три роки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії суд "скасував" рішення по блокуванню Telegram.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?