У Росії офіційно зізналися в допінгових порушеннях на Олімпіадах
Категорія
Спорт
Дата публікації

У Росії офіційно зізналися в допінгових порушеннях на Олімпіадах

У Росії офіційно зізналися в допінгових порушеннях на Олімпіадах
Джерело:  L'Equipe

Російська влада визнала відповідальність за допінгові порушення, які були виявлені Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA) і Міжнародним олімпійським комітетом.

Про це йдеться в листі, адресованому представниками РФ на адресу Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), повідомляє ONLINE.UA з посиланням L'Equipe.

Під листом в WADA підписалися міністр спорту Росії Павло Колобков, президент Паралімпійського комітету Росії Володимир Лукін і глава Національного олімпійського комітету РФ Олександр Жуков. Вони висловили жаль, що в Росії проводилися неприйнятні маніпуляції з антидопінгової системою, запевнивши, що в РФ проводять ефективну антидопінгову боротьбу після гучного скандалу.

"Серйозна криза, що вразила російський спорт, обумовлена неприйнятними маніпуляціями з антидопінгової системою, які були розкриті керівництвом WADA і Міжнародним Олімпійським комітетом. Від імені організацій, які ми представляємо, ми щиро шкодуємо про маніпуляції та практики, які мали місце в Росії", - йдеться в листі .

Також представники російського спорту підкреслили, що в Росії вже здійснили всі заходи для дотримання антидопінгових правил. За їх словами, в РФ проводяться важливі реформи, які зроблять антидопінгову систему в країні ефективніше.

Джерело зазначає, що визнання Росією відповідальності за допінгові порушення є основною умовою WADA для повернення "РУСАДА", російського антидопінгового агентства, в свої ряди.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що МОК зняв санкції з Росії, введені через допінговий скандал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?