Сонячна засмага корисна для головного мозку - вчені
Категорія
Технології
Дата публікації

Сонячна засмага корисна для головного мозку - вчені

Сонячна засмага корисна для головного мозку - вчені
Джерело:  Cell

Вчені з Науково-технічного університету Китаю зробили несподіване відкриття про користь сонячної засмаги. Вони довели, що ультрафіолет має благодійний вплив на головний мозок людини, завдяки чому поліпшується пам'ять і когнітивні здібності.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Cell.

Користь ультрафіолету експерти довели в ході дослідження над гризунами. Вони вивчили молекули в нейронах мишей, виявивши в них уроканову кислоту, яка, як вважалося раніше, виробляється тільки в зовнішніх шарах шкіри і є захисним агентом епідермісу від палючих УФ-променів.

Як з'ясувалося, урокановакислота присутня і в центральній нервовій системі. При впливі ультрафіолету її молекули значно зростають і стимулюють роботу головного мозку. Цей факт був доведений за допомогою піддослідних гризунів, яких протягом декількох годин опромінювали УФ-лампами.

На підставі отриманих результатів вчені переконалися, що сонячна засмага корисна для головного мозку людини. Але вони нагадали, що ультрафіолетове опромінення є основним фаткором ризику розвитку раку шкіри, тому закликали людей приймати сонячні ванни в невеликих дозах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені створили унікальне татуювання для здорової засмаги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?