Помер відомий астронавт-рекордсмен, який побував на Місяці
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер відомий астронавт-рекордсмен, який побував на Місяці

Помер відомий астронавт-рекордсмен, який побував на Місяці
Джерело:  online.ua

У США помер відомий астронавт Алан Бін, який був четвертою людиною, що побувала на Місяці. Він пішов з життя у віці 86 років. Причиною смерті Алана Біна стали проблеми зі здоров'ям.

Про смерть Алана Біна повідомила прес-служба NASA, передає ONLINE.UA.

Відомо, що проблеми зі здоров'ям у Алана Біна почалися близько двох тижнів тому. З поганим самопочуттям він був госпіталізований в клініку в Х'юстоні, в якій і помер в оточенні рідних і близьких людей.

Алан Бін (фото - nasa.gov)

Алан Бін потрапив до загону астронавтів у 1963 році. Через шість років, в 1969 році, він вперше побував на Місяці в складі екіпажу корабля "Апполон-12". За свою кар'єру астронавт пробув в космосі 1672 години, з яких більше 10 годин провів на Місяці. Також на рахунку Алана Біна є 11 рекордів в області космонавтики і ціла низка міжнародних премій і нагород.

Після завершення кар'єри астронавта Алан Бін почав писати картини. Він вирішив через мистецтво показати ті космічні місця, які ніхто з художників не бачив своїми очима. Він писав картини протягом багатьох років у своїй домашній студії в Х'юстоні зі значним успіхом - вони були широко популярні серед любителів космосу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Києві помер перший український космонавт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?