Немає ніякої двозначності: Волкер про відповідальність Росії за конфлікт на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Немає ніякої двозначності: Волкер про відповідальність Росії за конфлікт на Донбасі

Немає ніякої двозначності: Волкер про відповідальність Росії за конфлікт на Донбасі
Джерело:  Крим.Реалії

Росія несе пряму відповідальність за конфлікт на Донбасі. Москва повністю контролює і фінансує так звані "ЛДНР" з самого початку їх формування.

З такою заявою виступив спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер на брифінгу в Лондоні, передає ONLINE.UA з посиланням на Крим.Реаліі.

Волкер підкреслив, що конфлікт на Донбасі вже давно перейшов в "гарячу війну", відповідальність за яку лежить на Росії. Він додав, що в цьому питанні немає ніякої двозначності, так як бойовики на Донбасі перебувають під прямим командуванням Москви.

Спецпредставник Держдепу США зазначив, що ключі до завершення конфлікту на Донбасі повністю знаходяться у російської влади, яка продовжує його ескалацію, незважаючи на страждання мирного населення в зоні бойових дій.

Курт Волкер також звернув увагу на погіршенні гуманітарної ситуації на окупованих територіях України. Він зазначив, що там триває руйнування інфраструктури електро-, водо-, теплопостачання, зв'язку, доріг, виникають нові проблеми в пересуванні людей, а також спостерігаються спалахи туберкульозу в умовах труднощів з доставкою антибіотиків.

Зазначив Волкер і радіоактивну небезпеку на Донбасі, якій піддають бойовики людей, затоплюючи шахти водою.

"Це (радіоактивне зараження) може потрапити в підземні води і викликати екологічне лихо. Є також фізичні небезпеки для населення, і ми часто чуємо про підрив людей на мінах ... Ну, і в людей стріляють. Тобто, це дуже активний конфлікт, гаряча війна",- резюмував Волкер.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Волкер заявив про те, що окуповані Росією території вже не повернуться до складу України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?