Росія створює нову біологічну зброю масового ураження: Україна звернулася з доповіддю до НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія створює нову біологічну зброю масового ураження: Україна звернулася з доповіддю до НАТО

Росія створює нову біологічну зброю масового ураження: Україна звернулася з доповіддю до НАТО
Джерело:  online.ua

Протягом останніх трьох років Росія створює нову біологічну та хімічну зброю, маскуючи ці розробки під спроби створення нових вакцин. Про це йдеться в доповіді України, яка була передана до Парламентської асамблеї НАТО.

Про це написала на своїй сторінці в соцмережі глава української делегації при ПА НАТО Ірина Фриз, повідомляє ONLINE.UA.

Фриз заявила, що Москва повертається до радянських розробок поєднання вірусу Ебола з віспою. Цим займаються відразу кілька російських установ МО РФ, які досліджують віруси геморагічних лихоманок, зокрема, Ебола і Марбург. Розробку Росією нової біологічної зброї підтверджує аналіз більш ніж п'яти тисяч позицій державних закупівель та активність декількох наукових установ в даному напрямку.

Поряд з розробкою нової смертельно небезпечної біологічної зброї, Росія також займається розробкою бойових отруйних речовин з властивостями нервово-паралітичних газів. На це вказують закупівлі та дослідження іншої наукової організації.

"Нами були проаналізовані питання активізації Росією досліджень, спрямованих на розробку хімічної і біологічної зброї масового ураження, яка може бути застосована Росією в рамках гібридних дій проти деяких країн. Я вам надам цей звіт. Можливо, ви зможете використовувати його для внесення ще одного пункту в якісті гібридних загроз Росії для цивілізованих країн",- прокоментувала доповідь України Ірина Фриз під час засідання ПА НАТО.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше творець отрути "Новачок", якою був отруєний Сергій Скрипаль і його дочка Юлія в британському Солсбері, запевнив, що використовувати хімічну зброю проти людей не могли недержавні російські організації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?