Росія домовилася з Туреччиною про будівництво нової ділянки "Турецького потоку"
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія домовилася з Туреччиною про будівництво нової ділянки "Турецького потоку"

Росія домовилася з Туреччиною про будівництво нової ділянки "Турецького потоку"
Джерело:  online.ua

Російський "Газпром" підписав угоду з турецьким урядом про будівництво сухопутної ділянки газопроводу "Турецький потік", який дозволить постачати газ до країн ЄС в обхід України.

Про це повідомила прес-служба "Газпрому", передає ONLINE.UA.

"Підписання документів дозволяє перейти до практичних кроків по реалізації проекту. Будівництвом сухопутної ділянки "Турецького потоку" буде займатися спільна проектна компанія TurkAkim Gaz Tasima A.S., яка буде створена на паритетних засадах", - йдеться в повідомленні "Газпрому".

У прес-службі російського газового монополіста вказали, що дочірній компанії "Газпром експорт" і турецькій енергокорпорації Botas, у яких раніше виник конфлікт через умови поставок російського газу турецьким споживачам, вдалося врегулювати суперечку і вирішити всі спірні моменти в позасудовому порядку.

Нагадаємо, морський газопровід "Турецький потік", який дозволить постачати газ по дну Чорного моря з Анапского району до Туреччини, складається з двох ниток. Перша призначена для турецького ринку, друга - для країн Південної та Південно-Східної Європи. Потужність кожної нитки - 15,75 млрд кубічних метра газу в рік.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Туреччина ще в 2016 році підтримала Росію щодо прокладання газопроводу "Турецький потік". Керівництво "Газпрому" планує повністю завершити його будівництво вже навесні 2019 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?