Суперечка в колі сім'ї: Польща закликала НАТО втрутитися в скандал між Угорщиною та Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Суперечка в колі сім'ї: Польща закликала НАТО втрутитися в скандал між Угорщиною та Україною

Суперечка в колі сім'ї: Польща закликала НАТО втрутитися в скандал між Угорщиною та Україною
Джерело:  Рolsatnews

НАТО має втрутитись в спірну ситуацію між Угорщиною та Україною. У Альянсу є інструменти, які можуть розв'язати проблему.

З таким закликом до НАТО виступив глава МЗС Польщі Яцек Чапутовіч, передає ONLINE.UA з посиланням на Рolsatnews.

Чапутовіч вважає, що скандал, який виник між Угорщиною і Україною, є "суперечкою в колі сім'ї", яку допоможе вирішити третя сторона. На його думку, втрутитися в конфлікт повинен генсек НАТО Йенс Столтенберг.

"Треба вивчити проблему і запропонувати рішення, яке розвіє всі сумніви. Можливо, доцільно було б залучити третю сторону, яка допоможе, наприклад, генерального секретаря НАТО. Думаю, він має певні інструменти, щоб розв'язати цю проблему", - заявив міністр закордонних справ Польщі.

Нагадаємо, конфлікт між Угорщиною і Україною виник на тлі реформ освіти. Будапешт вважає, що освітня українська реформа обмежує права етнічних угорців в Україні, тому вимагає переглянути закон, який передбачає отримання освіти в Україні тільки державною мовою - українською.

Через реформу освіти в Україні Будапешт блокує інтеграцію Києва в євроатлантичний безпековий простір. Зокрема, силами угорської делегації вже тричі заблоковано проведення Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів. Також угорський уряд вимагає, щоб НАТО знизило підтримку України через її "провальні реформи".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в НАТО зайняли сторону України і гарантували подальшу підтримку українській стороні, незважаючи на вимоги Угорщини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?