Україна готова до компромісів: названо можливу дату звільнення заручників Кремля
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна готова до компромісів: названо можливу дату звільнення заручників Кремля

Україна готова до компромісів: названо можливу дату звільнення заручників Кремля
Джерело:  BBC

Путін може звільнити українських політв'язнів вже влітку 2018 роки перед Чемпіонатом світу з футболу, який буде проходити в Росії. Україна готова до найширших компромісів, щоб до ЧС-2018 усі заручники Кремля були на волі.

Про це заявила представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко в інтерв'ю ВВС Україна, передає ONLINE.UA.

Геращенко підкреслила, що Україна вже чотири роки чекає пропозицій від Росії щодо звільнення українських політв'язнів. Вона зізналася, що в кінці 2017 року були великі надії на те, що з Росії вдасться визволити 73 заручників, але вдалося звільнити тільки трьох людей.

"Ми шукаємо різні варіанти. Вважаємо, що до Чемпіонату світу з футболу було б правильно, щоб президент Росії помилував українців і відпустив їх, щоб усі футбол дивилися вдома. Ми дякуємо всім міжнародним посередникам, які до цього закликають", - додала Геращенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Нью-Йорку пройшла масштабна акція на підтримку українських заручників Кремля. Активісти закликали Путіна звільнити всіх політв'язнів і зокрема українського режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого в РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?