Лавров зробив скандальну заяву щодо Донбасу
Категорія
Світ
Дата публікації

Лавров зробив скандальну заяву щодо Донбасу

Лавров зробив скандальну заяву щодо Донбасу
Джерело:  interfax.com.ua

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що зустрічі міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки" матимуть карикатурний вигляд без вирішення питання про особливий статус Донбасу.

Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Я переконаний: поки ці два лакмусових папірці ми не розрулили - Станицю Луганську та "формулу Штайнмаєра", подальші зустрічі на рівні міністрів будуть виглядати якось карикатурно", - повідомив очільник зовнішньополітичного відомства.

За словами глави російського МЗС, "формула Штайнмаєра" передбачає надання Донбасу для початку тимчасового статусу. Пізніше, після доповіді представників ОБСЄ за підсумками виборів на непідконтрольній Україні території, надання постійного особливого статусу.

Лавров звинуватив Україну у небажанні відводити свої війська під Покровським, Золотим і Станицею Луганською. Кажучи про "формулу Штайнмаєра", він зазначив, що згідно з Мінським домовленостями має бути прийнятий закон про особливий статус регіону.

"Він готовий давним-давно, треба ввести його в дію і провести вибори", - зазначив Лавров.

"Давайте домовимося, що цей закон тимчасово набуде чинності, коли закриються виборчі дільниці, і на постійній основі - коли ОБСЄ видасть остаточну доповідь з підтвердженням підсумків виборів. Це звичайно місяці два займає", - заявив він.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше Лавров зробив чергову скандальну заяву по Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?