У Москві затримано режисера, який пікетував на підтримку Сенцова
Категорія
Світ
Дата публікації

У Москві затримано режисера, який пікетував на підтримку Сенцова

У Москві затримано режисера, який пікетував на підтримку Сенцова

На Пушкінській площі у російській столиці затримали режисера Антона Сушкевича, який проводив одиночний пікет на підтримку політв'язня Олега Сенцова.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

"Я хочу, щоб росіяни звернули увагу на цю проблему, щоб президент звернув увагу на неї, щоб його випустили за будь-яким приводом, щоб він залишився живим", - заявив Сушкевич перед арештом.

Відомо, що правоохоронці під час затримання посилалися на 202-й указ "Про особливості застосування посилених заходів безпеки" під час Чемпіонату світу з футболу, однак в указі немає прямої заборони на одиночні пікети.

Нагадаємо, 16 травня український кінорежисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування. Він заявив, що не змінить своє рішення, поки не звільнять 64 політв'язні, які знаходяться у російських колоніях.

Зазначимо, що більше 350 діячів культури з десятків країн світу підписалися під зверненням до канцлера Німеччини Ангели Меркель із закликом врятувати Сенцова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в центрі Нью-Йорка пройшла масштабна акція на підтримку Олега Сенцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?