Журналіста Аркадія Бабченка вбито, невідомі стріляли у спину
Категорія
Україна
Дата публікації

Журналіста Аркадія Бабченка вбито, невідомі стріляли у спину

Журналіста Аркадія Бабченка вбито, невідомі стріляли у спину
Джерело:  online.ua

Аркадія Бабченка було вбито ввечері 29 травня 2018 року у Києві у його власному помешканні. Невідомий здійснив кілька пострілів йому у спину, коли журналіст повертався додому з магазину. Від отриманих від пострілів поранень Бабченко помер дорогою до лікарні. Журналістові був 41 рік, повідомляє ONLINE.UA.
"На лінію 102 надійшло повідомлення від лікарів: їм подзвонила жінка і сказала, що виявила в помешканні свого чоловіка в крові. Від отриманого поранення, попередньо - у спину, потерпілий помер", - йдеться у повідомленні МВС.
Спікер Нацполіціі Ярослав Тракало повідомив ЗМІ, що "пригода сталася в Дніпровському районі. Дружина була у ванній кімнаті. Вона почула удари, вийшла і побачила чоловіка в крові. Викликала швидку, його забрали, він помер в кареті швидкої. На місці працює слідчо-оперативна група, керівництво з'ясовує обставини". 
Журналіст Айдер Муждабаев повідомив, що "він (Бабченко - ред.) виходив в магазин, повертався вже додому і при вході в квартиру його застрелили". За його словами, всього було три постріли в спину.

У соціальних мережах користувачі пишуть пости співчуття та коментують, що знаходяться у шоці від того, що сталося.

Мирослава Гонгадзе написала у Facebook, що "Безкарність породжує злочин. RIP Аркадій Бабченко".

Валерій Пекар на своїй сторінці у Facebook додав фото Аркадія Бабченка та написав, що "це війна. І вона продовжується".


Айдер Муждабаєв написав, що "Аркадий Бабченко убит по прямому заказу властей террористического государства РФ. Это все, что я могу сказать. Я люблю тебя, Аркадий, ты был лучшим из всех".


Павел Казарин зробив короткий пост - "Аркашу убили". 
Горький Лук написав на своїй сторінці у Facebook: "Аркадий Бабченко убит. С*ки. Пулей за перо. Почему еще живы Киселев с Соловьевым? Потому что мы люди, а не твари.


Щодо мотивів убивства відомого журналіста начальник ГУ НП у Києві Андрій Крищенко в ефірі "112 Україна" зазначив, що "перша версія і очевидна – це професійна діяльність. Але на теперішній час ще зарано вибудовувати якісь конкретні версії. Ми опрацьовуємо прилеглу територію і місце злочину, будинок, встановлюємо наявність відеокамер, потім ми зможемо, проаналізувавши всі зібрані матеріали, вже будувати якісь конкретні версії".

Редакція ONLINE.UA висловлює співчуття близьким та рідним загиблого журналіста.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?