Україна і Росія обмінялися звинуваченнями щодо вбивства Бабченка
Категорія
Події
Дата публікації

Україна і Росія обмінялися звинуваченнями щодо вбивства Бабченка

Україна і Росія обмінялися звинуваченнями щодо вбивства Бабченка
Джерело:  online.ua

Питання вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка в Києві послужило приводом для взаємних звинувачень України та Росії під час засідання Ради Безпеки ООН, передає ONLINE.UA.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що дане вбивство є тактикою Москви із дестабілізації України, у свою чергу постпред Російскої Федерації наголосив, що пошук "агентів Кремля" є вигідним для зачищення неугодних засобів масової інформації.

"В Україні зачищають і закривають неугодні ЗМІ. Під яким приводом це робиться. Правильно, під тим, що вони агенти Кремля. Незалежних і опозиційних журналістів вбивають, злочини не розслідуються. Щойно, сьогодні в Києві був убитий російський громадянин, журналіст Аркадій Бабченко. Це сталося кілька годин тому. Можна припустити, що українська влада звинуватить в цьому Росію, це вже відбувалося кілька разів до цього", - заявив дипломат РФ Василь Небензя.

Він додав, що багато журналістів біжать з України від переслідувань або ж їх заарештовують, як главу "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського.

На слова російського дипломата Клімкін нагадав, що Бабченко був опонентом нинішнього режиму в РФ і втік звідти, боячись за своє життю.

"Є ще одна річ, яку я повинен просто згадати, тому що російська делегація теж згадала її, тому що ми щойно отримали трагічні звістки з Києва. Аркадій Бабченко, російський журналіст і добре відомий опонент російського режиму, був убитий поруч з його будинком в Києві. Він продовжив боротися за демократичну Росію з України. І, звісно, Москва завжди розглядала його як ворога", - заявив Клімкін.

У той же час глава українського МЗС наголосив, що поки рано говорити про те, хто є винуватцем вбивства, але схожі випадки змушують вже зараз зробити певні висновки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що останній пост Аркадія Бабченка у мережі був про "другий день народження".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?