Росія готується до розгортання ядерної зброї в Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія готується до розгортання ядерної зброї в Криму

Росія готується до розгортання ядерної зброї в Криму
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Російська Федерація готує військову інфраструктуру на території Криму для розгортання ядерної зброї.

Про це він повідомив на засіданні Ради безпеки ООН з гуманітарних питань, передає ONLINE.UA.

"Важливо також зберігати особливу увагу до російської окупації Криму. Ці дії РФ є найбільш грубим порушенням статуту ООН з моменту Другої світової війни. Окупація призвела до посиленої мілітаризації Криму. Росія продовжує готувати кримську військову інфраструктуру для розгортання ядерної зброї, включаючи переоснащення об'єктів для зберігання радянських ядерних боєголовок",- зазначив Клімкін.

За словами Клімкіна, на території окупованого півострова вдвічі збільшилась кількість російських військових.

"По суті, Крим сьогодні перетворився в гігантську військову базу, яку часто використовують для російських інтервенцій у віддалених гарячих точках. В тому числі в Сирії, а сирійський режим посилає делегації в Крим", - заявив глава МЗС.

Дипломат також наголосив, що окупація Криму Російською Федерацією кидає виклик нормам міжнародного права і розповсюджує страх та ненависть. Зокрема, Клімкін зазначив, що на півострові постійно переслідують кримських татар та активістів, які виступають за Україну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Джемілєв заявив про таємне переселення росіян до анексованого Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?