Скандал: ООН знала про волонтерську практику "їжа за секс" в Африці
Категорія
Світ
Дата публікації

Скандал: ООН знала про волонтерську практику "їжа за секс" в Африці

Скандал: ООН знала про волонтерську практику "їжа за секс" в Африці
Джерело:  The Times

Організація Об'єднаних Націй знала про волонтерів відомих благодійних організацій, які більше 15 років пропонували біженцям в Африці їжу в обмін на сексуальні послуги.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Times.

У 2002 році до ООН передали звіт на 84 сторінки про, так звану, практику "їжа за секс" у таборах для біженців у Західній Африці. Але організація його так і не опублікувала.

У звіті йде мова про те, що волонтери близько 40 благодійних організацій, серед яких "Лікарі без кордонів" і "Врятуймо дітей", сексуально експлуатували неповнолітніх біженців.

Зазначається, що "їжу, олію, доступ до освіти та будматеріали для притулків" обмінювали на сексуальні послуги. Звіт повідомляє про родини, які жили у таборах біженців в Сьєрра-Леоне, Гвінеї. Ліберії, та пропонували працівникам волонтерських організацій для сексу неповнолітніх доньок в обмін на необхідні речі.

Незважаючи на те, що імена 67 волонтерів, звинувачених у сексуальній експлуатації, передали до Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, нікому з них не оголосили підозру.

Одна з авторок доповіді Асміта Наік у листі до видання The Times закликала уряди країн припинити фінансування організацій, які не вжили необхідних заходів після заяв про сексуальну експлуатацію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Африці стався новий спалах вірусу Еболи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?