Десятиліття української мови: Порошенко підписав несподіваний указ
Категорія
Україна
Дата публікації

Десятиліття української мови: Порошенко підписав несподіваний указ

Десятиліття української мови: Порошенко підписав несподіваний указ
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко підписав указ про невідкладні заходи щодо зміцнення позицій української мови.

Як повідомляє прес-служба глави держави, про це він заявив під час поїздки до Івано-Франківської області, передає ONLINE.UA.

Указ був створений для забезпечення додержання конституційних гарантій щодо розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя в Україні.
 
"До мене звернулися видатні діячі науки для того, щоб я оголосив 2018 рік роком української мови. Я відмовив. Тому, що за один рік ти мову не захистиш. Але я прийняв рішення і підписую указ про те, що з 2018 року ми оголошуємо десятиліття української мови і робимо все можливе для того, щоби мову захистити", – заявив президент України.

Відповідним указом передбачається затвердження цільової програми на найближчі 10 років. Окрім того, мова йде про створення таких умов, за яких усі громадяни могли б реалізувати право на отримання інформації державною мовою, в тому числі через ЗМІ, рекламу і т.д.

Також Порошенко зауважив, що протягом останніх декількох років відбулися суттєві зміни у різних сферах щодо використання державної мови. Зокрема, на телебаченні запроваджено квоти на продукцію українською мовою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко видовищно привітав киян з днем міста.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?