Лідери Південної Кореї та КНДР відновили мирні переговори
Категорія
Світ
Дата публікації

Лідери Південної Кореї та КНДР відновили мирні переговори

Лідери Південної Кореї та КНДР відновили мирні переговори
Джерело:  AP News

1 червня лідери Південної Кореї та КНДР відновили мирні переговори на вищому рівні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

Вказано, що зустріч сторін відбулася в селі Пханмунджом. Саме там лідери країн обговорили  створення відділення зв'язку в північнокорейському прикордонному місті Кесон, а також організацію спільного святкування "Декларації 15 червня". Нагадаємо, що вона була прийнята 18 років тому, після першого міжкорейського саміту.

Сторони впевнені, що це рішення допоможе зміцнити довіру у відносинах між країнами.

Окрім того, Південна Корея запропонувала провести військові переговори для зменшення напруженості на кордоні, а також переговори за участю Червоного Хреста для возз'єднання сімей, розділених війною на півострові у 1950-53 роках.

Варто зауважити, що раніше лідери Південної Кореї та КНДР домовилися про необхідність регулярних зустрічей для відновлення діалогу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що колишній глава північнокорейського шпигунського агентства Кім Йон Чол їде до Сполучених Штатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?