Гучний корупційний скандал в Іспанії: парламент прийняв історичне рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Гучний корупційний скандал в Іспанії: парламент прийняв історичне рішення

Гучний корупційний скандал в Іспанії: парламент прийняв історичне рішення

У п'ятницю, 1 червня, іспанський парламент відправив у відставку прем'єра Іспанії Маріано Рахоя і весь уряд. Це рішення було прийнято абсолютною більшістю депутатів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Wellе.

Гучна відставка іспанського уряду і прем'єра стала наслідком корупційного скандалу, який став найбільшим в історії сучасної Іспанії. Вотум недовіри діючому уряду Іспанії було винесено після того, як суд засудив бізнесменів і колишніх іспанських політиків до великих термінів ув'язнення і штрафів за участь у схемах незаконного фінансування правлячої партії. Сумарно 29 з 37 обвинувачених у даній справі засуджені до 351 років позбавлення волі.

Слід зазначити, що в ході розслідування не було виявлено порушень з боку діючих чиновників Іспанії, але після вироку у резонансній корупційній справі був винесений вотум недовіри правлячій партії. Депутати вважають, що представники "Народної Партії" втратили моральне право керувати країною.

Новим прем'єром Іспанії після відставки Маріано Рахоя стане голова Соціалістичної партії Педро Санчес. Офіційно на посаду його призначить король.

Також повідомляється, що Маріано Рахой визнав свою поразку і висловив готовність першим привітати Педро Санчеса, який стане наступним прем'єр-міністром Іспанії.

Слід зазначити, що дострокова відставка уряду і прем'єра Іспанії стала першим випадком в історії сучасної Іспанії за останні 40 років.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше уряд Вірменії відправили у відставку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?