Справа Бабченка: стали відомі імена фігурантів "розстрільного" списку Кремля
Категорія
Події
Дата публікації

Справа Бабченка: стали відомі імена фігурантів "розстрільного" списку Кремля

Справа Бабченка: стали відомі імена фігурантів "розстрільного" списку Кремля
Джерело:  online.ua

В ході розслідування "вбивства" російського журналіста Аркадія Бабченко в Києві українські спецслужби провели бесіди з 17 "потенційними жертвами" Кремля, які "замовлені" спецслужбами Росії. Більшість з них - українські та колишні російські журналісти.

Про це повідомив журналіст Олексій Братущак на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

За словами Братущака, існує "розстрільний" список Кремля з 47 осіб, яким може загрожувати небезпека. Існування такого списку підтвердив також генпрокурор України Юрій Луценко.

"Півгодини тому я разом з главою СБУ і керівником Нацполіціі України завершили зустріч з частиною людей з цього списку. Вони попереджені про небезпеку. Зараз працюють зі слідчими, їм вибирається одна з форм захисту. Це залежить від індивідуального бажання кожного. Вони дали підписку про нерозголошення. Отримали досить великий масив інформації про ступінь загрози",- пізніше прокоментував Луценко ситуацію в ефірі телеканалу "112 Україна".

Повідомляється, що в СБУ були викликані журналісти Осман Пашаєв, Сергій Іванов, Юлія Мостова, Айдер Муждабаєв, Віталій Портников, Євген Кисельов і Матвій Ганопольский, Тетяна Даниленко і Соня Кошкіна, які підтвердили свою присутність в "чорному списку" Кремля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що підозрюваний в організації "вбивства" Бабченка Борис Герман назвав замовника з приватного фонду Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?