Оприлюднено нові записи переговорів екс-ватажка "ЛНР" Плотницького з ватажком "вагнеровців"
Категорія
Події
Дата публікації

Оприлюднено нові записи переговорів екс-ватажка "ЛНР" Плотницького з ватажком "вагнеровців"

Оприлюднено нові записи переговорів екс-ватажка "ЛНР" Плотницького з ватажком "вагнеровців"
Джерело:  online.ua

Російські найманці ПВК "Вагнер" таємно прибули в Луганську область 29 травня 2014 року. Спочатку чисельність угруповання складалася з 86 осіб, а після досягла 1500 бойовиків.

Про це повідомляє прес-служба СБУ, яка оприлюднила нові записи перехоплених переговорів колишнього ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького з керівником "вагнеровцев" Дмитром Уткіним, передає ONLINE.UA.

У повідомленні зазначено, що велика частина російських найманців прибула на Донбас з Сирії та Криму, де бойовики брали участь в силових заходах щодо анексії півострова. Слідство встановило, що на сході України вони причетні до багатьох злочинів, зокрема до катастрофи Іл-76, в результаті якої загинули 49 бійців ЗСУ.

В опублікованих записах, перехоплених під час переговорів Плотницького та Уткіна, а також між Уткіним і російським офіцером Олегом Іванніковим, відомим по позивному "Оріон", який курирував російських найманців на Донбасі, чітко простежується, що "вагнеровці" брали активну участь в бойових діях на Донбасі, але при цьому залишалися "гарматним м'ясом" для вищого військового командування РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що дослідницька група Bellingcat розкрила дані про російського офіцера Олега Іваннікова "Оріона", який підозрюється в причетності до катастрофи малайзійського "Боїнга" МН17 на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?