Це війна і окупація: президентка Естонії про ситуацію в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Це війна і окупація: президентка Естонії про ситуацію в Україні

Це війна і окупація: президентка Естонії про ситуацію в Україні
Джерело:  online.ua

На Україні відбувається справжня війна і окупація. Ситуацію на сході цієї країни не можна охарактеризувати інакше.

Про це заявила президентка Естонії Керсті Кальюлайд, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу естонської лідерки.

У своєму виступі Кальюлайд підкреслила, що ситуацію в Україні і в Грузії потрібно називати правильними іменами - війна війною, а окупацію окупацією. Вона вважає, що ні про які заморожені конфлікти, як це прийнято називати в міжнародній практиці, в цих ситуаціях мови йти не може.

"Коли ми сидимо тут в Таллінні і обговорюємо питання, пов'язані з безпекою, світ навколо нас не зупинився. В Україні тільки за останній тиждень четверо людей, в тому числі 15-річна дівчинка, загинули в результаті артилерійського обстрілу, а ще 15 осіб отримали поранення. Це не заморожений конфлікт - це війна",- підкреслила Кальюлайд.

Президентка Естонії закликала не використовувати евфемізми при оцінюванні ситуації на Донбасі чи в Грузії. Вона вважає, що якщо робити вигляд, що війни не існує, багато що може бути втрачено.

Як повідомляв ONLINE.UA, президентка Естонії відвідала зону бойових дій на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?