Смертельна мета: Google відмовиться працювати з Пентагоном зі штучного інтелекту
Категорія
Технології
Дата публікації

Смертельна мета: Google відмовиться працювати з Пентагоном зі штучного інтелекту

Смертельна мета: Google відмовиться працювати з Пентагоном зі штучного інтелекту
Джерело:  BBC

Після масового невдоволення співробітників керівництво корпорації Google прийняло рішення не продовжувати конракт з Пентагоном в сфері штучного інтелекту. У компанії вважають, що оборонне відомство США може використовувати їх послуги зі смертельною метою.

Про намір припинити співпрацю Google з Пентагоном повідомив канал ВВС з посиланням на власні джерела, передає ONLINE.UA.

Відзначається, що Google працює з Пентагоном в рамках програми Project Maven, яка робить аналіз знімків з безпілотників за допомогою штучного інтелекту і розпізнає на цих зображеннях людей. Контракт за цією програмою закінчується в 2019 році, після чого корпорація припинить надавати свої послуги в цій сфері оборонному відомству США.

Причиною тому, за твердженням джерела, стала петиція співробітників компанії, які вважають, що використання штучного інтелекту може стати першим кроком до вбивства людей.

Слід нагадати, що петицію з вимогою дотримання "чіткої політики того, що ні компанія Google, ні її підрядники ніколи не будуть створювати військові технології" підписали чотири тисячі співробітників корпорації. При цьому багато хто з співробітників Google пішли у відставку, виступаючи проти програми Maven, дані якої, на їх думку, можуть бути використані в новітній технології сучасного зброї.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що близько десятка співробітників Google прийняли рішення звільнитися в знак протесту проти співпраці корпорації з Пентагоном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?