Бойовики "ЛНР" захопили в полон двох бійців ЗСУ: їх змусили зробити гучну заяву
Категорія
Події
Дата публікації

Бойовики "ЛНР" захопили в полон двох бійців ЗСУ: їх змусили зробити гучну заяву

Бойовики "ЛНР" захопили в полон двох бійців ЗСУ: їх змусили зробити гучну заяву
Джерело:  online.ua

Зниклі 26 травня в Луганській області українські військові, Юрій Євтушок і Яків Веремейчик, потрапили в полон до бойовиків "ЛНР". Їх викрали диверсанти противника, коли бійці ЗСУ прямували до передового спостережного пункту.

Про це повідомив прес-центр 14 окремої механізованої бригади ЗСУ, бійцями якої були викрадені українські військові, передає ONLINE.UA.

Про те, що українські військові потрапили в полон стало відомо з оприлюдненої інформації підконтрольних бойовикам ЗМІ. Крім цього проросійські пропагандисти опублікували відео "прес-конференції" українських військових, яких вони викрали, в ході якої змусили бійців ЗСУ публічно визнати, що на Донбасі немає російсько-окупаційних військ.

"26 травня двоє наших військовослужбовців під час їх висунення до передового спостережного пункту були підло захоплені диверсійно-розвідувальною групою противника. Протягом тижня нічого не було відомо про долю наших військовослужбовців. Цей період був використаний для скаженого психологічного тиску, а, можливо, і фізичного, на наших бійців. Як результат було зроблено кілька відеоматеріалів за участю цих військовослужбовців", - йдеться в повідомленні 14 ОМБр.

Командування бригади вважає найважливішим з цього брифінгу те, що українські військові живі, хоч і безсовісно використовуються окупантами для створення пропаганди.

"Дешеві зрежисовані ворожі телесюжети та так званий брифінг чітко свідчать, що на військовослужбовців ЗСУ чиниться сильний психологічний, і не виключено, фізичний тиск. Перебуваючи під ним, полонені розповідають неправду про Збройні Сили України в цілому і бригаду зокрема", - додали в 14 ОМБр, зазначивши, що роблять все можливе, щоб звільнити бійців ЗСУ з полону.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 2 червня на Донбасі тривали інтенсивні бої, в результаті яких бойовики понесли серйозні втрати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?