Путін обурився новими звинуваченнями в незаконному захопленні Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін обурився новими звинуваченнями в незаконному захопленні Криму

Путін обурився новими звинуваченнями в незаконному захопленні Криму
Джерело:  online.ua

Російський президент Володимир Путін розлютився на звинувачення в незаконному захопленні Криму, в якому брали участь "зелені чоловічки". Він не зміг відповісти, якою була роль російських військових при анексії півострова в 2014 році, заявивши, що війська РФ завжди знаходилися в Криму за офіційним договором.

Таку заяву Путін зробив в інтерв'ю австрійському журналісту телеканалу ORF, який вважає, що Росія незаконно окупувала Крим, передає ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт президента РФ.

Журналіст запитав Путіна, чому він раніше брехав про присутність "зелених чоловічків" в Криму, хоча пізніше і визнав їх приналежність до російських військ. На думку журналіста, після цього не можна вірити в слова Путіна про непричетність Росії до катастрофи МН17 на Донбасі.

На ці заяви журналіста Путін обурився і різко заявив, що Крим став "російським" не через вторгнення російських військ, а в результаті волевиявлення кримчан. Журналіст на цю відповідь заперечив Путіну - він сказав, що референдум не відповідав законодавству України і його ніхто так і не визнав.

Але після цього Путін почав говорити про "збройний держпереворот" в Україні. Журналіст перебив Путіна, заявивши, що зараз мова йде не про Україну, а про російських бійців в уніформі без розпізнавальних знаків в Криму. Він нагадав, що раніше російський глава говорив, що це були кримчани, але пізніше визнав, що "зелені чоловічки" - це російські військовослужбовці.

"Я так і казав: там наші військовослужбовці були, вони ні в чому не брали участі. Але коли спіраль антиконституційних дій на Україні почала закручуватися, у людей виникло бажання захиститися. І перше, що спало на думку, відновити свої права, які були отримані в рамках самої України, коли Крим отримав автономію", - відповів на це Путін, визнавши, що російські війська "забезпечували проведення незалежних вільних виборів в Криму".

Що стосується повернення Криму Україні, Путін різко заявив, що для цього немає і не може бути ніяких умов.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Путін висунув чергове обурливе звинувачення Україні по Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?