Це превентивна цензура: влада Греції підозрює Facebook у підтримці нацизму
Категорія
Світ
Дата публікації

Це превентивна цензура: влада Греції підозрює Facebook у підтримці нацизму

Це превентивна цензура: влада Греції підозрює Facebook у підтримці нацизму
Джерело:  keeptalkinggreece.com

Міністр юстиції Греції Ставрос Контоніс підозрює Facebook у підтримці нацизму.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Keep Talking Greece.

Міністр пояснив, що кілька днів тому у соцмережі була вилучена стаття грецького журналіста Нікоса Бойопулоса про масове вбивство мирних громадян у селі Канданос під час німецької окупації.

4 червня Контоніс порушив це питання на засіданні Ради міністрів ЄС з питань юстиції та внутрішніх справ.

"2 червня Facebook видалив статтю і заблокував на добу сторінку журналіста Нікоса Бойопулоса, який написав про масове вбивство нацистами мирних громадян в селі Канданос на Криті в 1940-х роках, а також про те, що зараз в країні ідеї націонал-соціалізму відроджує ультраправа партія "Золота зоря", - зазначив міністр.

Він також підкреслив, що подібні дії адміністрації Facebook - це превентивна цензура, а також серйозне порушення свободи інформаційного процесу.

Ставрос Контоніс вважає, що соцмережа намагається заглушити історичну пам'ять про звірства нацистів у Канданосі, а також приховати неонацистську ідеологію членів "Золотої зорі".
Відзначимо, партія "Золота зоря" зареєстрована в Греції 1 листопада 1993 року, характеризує себе як "Народний націоналістичний рух" і різко виступає проти нелегальної імміграції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Facebook хоче ввести плату за доступ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?