Це особиста справа Пригожина: Путін відхрестився від "фабрики тролів"
Категорія
Світ
Дата публікації

Це особиста справа Пригожина: Путін відхрестився від "фабрики тролів"

Це особиста справа Пригожина: Путін відхрестився від "фабрики тролів"
Джерело:  online.ua

Кремль не має ніякого відношення до "фабрики тролів", яку підозрюють у втручанні в вибори президента в США. Всі питання про діяльність цієї компанії потрібно задавати її чолі Євгену Пригожину, який не має ніякого відношення до російської влади.

З такою заявою виступив російський глава Володимир Путін в інтерв'ю австрійському журналісту, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Кремля.

"Ви дійсно думаєте, що людина, яка займається ресторанним бізнесом, маючи навіть якісь хакерські можливості, маючи якусь приватну фірму в цій сфері - я навіть не знаю, чим він займається, - з цих позицій може вплинути на вибори в Сполучених Штатах або в якійсь європейській країні?", - заявив Путін на питання журналіста про "фабрику тролів" і тісні зв'язки її глави з Кремлем.

Путін також назвав "смішними" всі звинувачення на адресу Пригожина. Він підкреслив, що потрібно відокремлювати діяльність держави Росія і її громадян, відхрестившись від будь-яких зв'язків з бізнесменом, якого у вузьких колах називають "кухарем Путіна".

Журналіст на це запитав, чому тоді багато фірм Пригожина мають договори з Міноборони РФ і отримують велику кількість держзамовлень, мільйонні доходи з яких бізнесмен вкладає саме в роботу "фабрики тролів". На це питання Путін запропонував дізнатися відповідь у самого Пригожина.

Продовжуючи тему російського втручання у вибори в США Путін також заявив, що вважає аналогічним прикладом діяльності Пригожина діяльність відомого американського інвестора Джорджа Сороса, який, на думку президента Росії, "втручається в справи всіх у всьому світі".

"Запитайте Держдеп: навіщо він це робить? Держдеп Вам відповість, що він не має до цього ніякого відношення, це особиста справа пана Сороса. А у нас це особиста справа пана Пригожина", - підбив підсумок в цій темі інтерв'ю Путін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путіна розлютили звинувачення австрійського журналіста в незаконному захопленні Росією Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?