Луценко про справу Бабченка: російські спецслужби намагаються сіяти хаос в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Луценко про справу Бабченка: російські спецслужби намагаються сіяти хаос в Україні

Луценко про справу Бабченка: російські спецслужби намагаються сіяти хаос в Україні

Глава ГПУ Юрій Луценко заявив, що список 47 потенційних жертв, отриманий в результаті спецоперації по імітації вбивства Аркадія Бабченка, свідчить про дві цілі Росії у гібридній війні проти українців.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Генпрокурор підкреслив, що перша ціль - це розплата за критику громадян Росії, журналістів, які зараз працюють в Україні та критикують Кремль.

"Спецслужби Росії мстять вбивством за будь-яку, як вони розуміють, зраду. Події у Великій Британії свідчать, що ці методи живі не тільки в Україні", - заявив Луценко.

Глава ГПУ додав, що друга мета спроб вбивств на території України - це сіяння хаосу.

"Друга частина російського задуму - це сіяння хаосу в Україні шляхом вбивства журналістів як дуже впливових осіб в українському суспільстві", - зазначив генпрокурор.

Він також відзначив, що операція була успішною, бо СБУ затримала організатора, зафіксовані його зв’язки з російськими спецслужбами і є список потенційних жертв, яких українська держава тепер зможе захистити.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ході розслідування "вбивства" російського журналіста Аркадія Бабченка в Києві українські спецслужби провели бесіди з 17 "потенційними жертвами" Кремля,  які "замовлені" спецслужбами Росії. Більшість з них — українські та колишні російські журналісти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?