Яскрава вогненна куля: з'явилося відео видовищного вибуху астероїда над Африкою
Категорія
Технології
Дата публікації

Яскрава вогненна куля: з'явилося відео видовищного вибуху астероїда над Африкою

Яскрава вогненна куля: з'явилося відео видовищного вибуху астероїда над Африкою
Джерело:  online.ua

На Землі зафіксована чергова космічна подія - в нашу планету врізався астероїд, який вибухнув в земній атмосфері. Яскрава летюча куля була помічена в небі над Африкою через кілька годин, як астероїд виявила автоматична система розвідки NASA.

Відео видовищного вибуху астероїда на Африкою було опубліковано в мережі, передає ONLINE.UA.

Відзначається, що вперше цей астероїд був виявлений ще тоді, коли він перебував на такій же відстані від Землі, як орбіта Місяця. В рамках проекту по полюванню на астероїдів дані про нього були передані в Центр нечисленних планет, який розрахував траєкторію можливого падіння космічного тіла на Землю.

Але через маленькі розміри астероїда за космічними мірками незабаром він був упущений з поля зору, тому ніяких подальших попереджень про його наближення до нашої планети NASA не публікувало.

"Це був набагато менший об'єкт, ніж нам було доручено виявити і попередити. Однак це реальна подія дозволяє нам використовувати наші можливості і дає деяку впевненість в тому, що наші моделі прогнозування впливу адекватні, щоб реагувати на потенційний вплив більшого об'єкту", - прокоментували ситуацію в NASA.

Вчені встановили, що яскрава куля в небі над Африкою виявилася "забутим" астероїдом 2018 LA, який досягав в поперечнику всього 2 м. За їх даними, він врізався в повітряну оболонку Землі на швидкості 17 км/с, але повністю згорів в щільному атмосферному шарі. При цьому земляни встигли зафіксувати яскравий болід на нічному небі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Китаї впав метеорит.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?