У нас є конкретний противник: США почали активно готуватися до можливого російського нападу
Категорія
Політика
Дата публікації

У нас є конкретний противник: США почали активно готуватися до можливого російського нападу

У нас є конкретний противник: США почали активно готуватися до можливого російського нападу
Джерело:  Reuters

Влада США закликає, щоб європейські союзники отримали більше батальйонів, кораблів і літаків НАТО, які могли б стримати можливий напад російських військ.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела, передає ONLINE.UA.

Так, відомо, що 7 червня глава Пентагону Джеймс Меттіс буде шукати підтримки плану посилення військової присутності на зустрічі міністрів оборони НАТО в Брюсселі. Уже в липні на саміті Альянсу можуть бути схвалені пропозиції, зроблені міністрами.

В плані вказано, що в НАТО буде 30 сухопутних батальйонів, 30 ескадрилій винищувачів і 30 військово-морських кораблів, таких як есмінці, готових до розгортання протягом 30 днів після сигналу тривоги.

"У нас є конкретний противник (Росія), який може швидко проникнути в Прибалтику та Польщу у наземному нападі. У нас немає такої розкоші, як місяці на мобілізацію",- заявив один високопоставлений дипломат НАТО.

Також зазначається, що ініціатива в першу чергу спрямована на протидію РФ і відповідає Національній оборонній стратегії Пентагону 2018 року, яка звинувачує Москву в прагненні зруйнувати організацію Північноатлантичного договору.

Як повідомляв ONLINE.UA, НАТО готується розширити сили швидкого реагування в Європі для протидії Росії в разі нападу.  Додаткові 30-тисячні сили будуть оснащені сотнями бойових кораблів і літаків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?