Це чіткий сигнал: генсек НАТО розкритикував позицію Італії щодо перегляду антиросійських санкцій
Категорія
Політика
Дата публікації

Це чіткий сигнал: генсек НАТО розкритикував позицію Італії щодо перегляду антиросійських санкцій

Це чіткий сигнал: генсек НАТО розкритикував позицію Італії щодо перегляду антиросійських санкцій
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розкритикував ініціативу влади Італії щодо перегляду антиросійських санкцій.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Генсек підкреслив, що про перегляд санкцій проти Кремля можна говорити тільки після зміни поведінки російської сторони.

"Санкції важливі, вони посилають чіткий сигнал, що дії Росії в Україні мають наслідки. Ми не хочемо ізолювати Росію. Росія є нашим сусідом і буде залишатись сусідом. Ми справді хочемо розвивати діалог з Росією. Діалог не простий, але саме тому він важливий", - заявив Столтенберг на прес-конференції в Брюсселі, відповідаючи на прохання журналіста прокоментувати заяву нового прем’єра Італії Конте.

Він також наголосив, що Альянс дотримується подвійного підходу у відносинах з Росією, який полягає, з одного боку, у сильній обороні та стримуванні, та з іншого боку – у діалозі.

Генсек НАТО також назвав Італію цінним союзникам Альянсу та заявив, що очікує співпраці з урядом Конте.

Нагадаємо, новий прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте заявив, що Росія в останні роки відіграє значну роль у вирішенні багатьох геополітичних криз у світі, тому щодо цієї країни потрібно переглянути діючий режим санкцій.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  віце-канцлер Австрії назвав санкції проти Росії "болючими" і закликав скасувати їх, так як вони негативно відбиваються на економіці багатьох країн ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?