Світовий банк прогнозує нову фінансову кризу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Світовий банк прогнозує нову фінансову кризу

Світовий банк прогнозує нову фінансову кризу
Джерело:  online.ua

Світовий банк прогнозує нову фінансову кризу вже в 2018 – 2019 роках.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посилання на доповідь СБ "Глобальні економічні перспективи".

Так, в.о.головного економіста банку Шантаянан Девараджан зазначив, що останні півстоліття глобальні рецесії відбувалися раз на десятиліття, а з моменту останнього спаду (2009 року) минуло десять років.

"Поточна оцінка зростання світової економіки в цифрах виглядає непогано. Світовий ВВП в 2018-2019 роках, судячи з цифр, буде зростати на 3%. Але прогнози виглядали оптимістичними і перед початком попередньої рецесії в 2008-2009 роках. Моделі банку демонструють, що ймовірність погіршення економічної ситуації вище, ніж можливість її поліпшення", - сказано в звіті.

Варто зазначити, що саме зараз економісти почали частіше говорити про різке гальмування світової економіки. Заначається, що кризу можуть спровокувати викликані протекціоністською політикою торговельні війни (наприклад, між США і Китаєм), дефолт за борговими зобов'язаннями на якомусь з великих ринків, що розвивається, а також різке посилення кредитно-грошової політики в США з подальшим зростанням процентних ставок.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Міністерство енергетики та вугільної промисловості України констатувало завершення "газової кризи".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?