Трамп звинуватив Канаду в підпалі Білого дому
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп звинуватив Канаду в підпалі Білого дому

Трамп звинуватив Канаду в підпалі Білого дому
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп в ході телефонної розмови з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо переплутав історичні факти і звинуватив Канаду в підпалі Білого дому в 1812 році.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посилання на CNN.

Трюдо дорікнув Трампу, що той виправдовує підвищені тарифи надуманою проблемою "національної безпеки". Президент США вирішив пожартувати у відповідь і запитав у свого співрозмовника: "А хіба ви не спалили Білий дім?", маючи на увазі війну 1812 року. 
"Проблема з висловлюванням Трампа полягає в тому, що британські війська дійсно спалили Білий дім в тому році. Однак історики стверджують, що напад Англії на Вашингтон став відповіддю за американську атаку на Йорк (Онтаріо), який лише згодом став канадською територією", - передає ЗМІ.

Поки невідомо, як відреагував на цю помилку Джастін Трюдо. Одне з джерел ЗМІ зазначає, що подібні висловлювання американського президента не можна називати жартом. 
"Той вплив, який відчуває Канада і, в підсумку, американські працівники, навряд чи буде приводом для сміху",- заявило джерело.

 Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  французський лідер Еммануель Макрон розкритикував політику американського колеги Дональда Трампа під час телефонної розмови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?