У Радбезі ООН винесли нову важливу заяву по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Радбезі ООН винесли нову важливу заяву по Донбасу

У Радбезі ООН винесли нову важливу заяву по Донбасу
Джерело:  Укрінформ

Рада безпеки ООН стурбована новим загостренням на Донбасі, в зв'язку з чим було внесено нову заяву. У документі засуджується порушення Мінських домовленостей з боку російсько-окупаційних військ і виражається повна підтримка суверенітету і територіальної цілісності України.

Нова заява по Донбасу була прийнята РБ ООН на засіданні 6 червня, передає ONLINE.UA з посиланням на Укріфнорм.

Члени РБ ООН в новій заяві по Донбасу наполягають на виконанні всіх пунктів Мінських домовленостей, виступають проти застосування важкої зброї, через що трагічно гинуть не тільки військові, а й мирні жителі. Також вони висловлюють повну підтримку СММ ОБСЄ, закликаючи всі сторони конфлікту на сході України сприяти роботі місії.

В одному з пунктів заяви члени РБ ООН також підтвердили "повну підтримку" Резолюції 2166 (2014) щодо катастрофи МН17 на Донбасі, в якій загинули 298 осіб.

Слід зазначити, що заява СБ ООН є офіційним документом з усіма відповідними повноваженнями. На відміну від резолюції, цей документ не обов'язковий до виконання, але може стати підставою для певних дій ООН.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше влада Нідерландів визнала Україну невинною в катастрофі малазійського боїнгу на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?