ФІФА заборонила виступати на ЧС-2018 російським артистам, які підтримують бойовиків на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

ФІФА заборонила виступати на ЧС-2018 російським артистам, які підтримують бойовиків на Донбасі

ФІФА заборонила виступати на ЧС-2018 російським артистам, які підтримують бойовиків на Донбасі
Джерело:  online.ua

Керівництво Міжнародної федерації футболу заборонило російським артистам, активно підтримуючих бойовиків на Донбасі, виступати на чемпіонаті світу з футболу в Росії. Зокрема, виступати на фестивалі уболівальників заборонили скандальній рок-зірці Юлії Чичеріной.

Про це повідомили в прес-службі ФІФА, передає ONLINE.UA.

У федерації пояснили, що футбольний захід має бути нейтральним в питаннях політики і зближувати людей.

"Відповідно до регламенту ФІФА матчі і супутні заходи повинні бути нейтральними в питаннях політики і не повинні використовуватися національними асоціаціями, гравцями, уболівальниками або будь-якими іншими людьми в якості платформи для політичних заяв", - прокоментували в ФІФА заборону на виступ Чичеріной на ЧС-2018 в Росії.

Про заборону з боку Міжнародної федерації футболу виступати перед уболівальниками в Ростові-на-Дону раніше заявила сама Чичеріна. Вона опублікувала в соцмережі фотографію листа ФІФА, в якому говорилося, що, на думку організації, її пісні на військову тематику можуть нашкодити репутації організації, а сама Чичеріна асоціюється з військової темою.

Зокрема, в листі дано посилання на кліп пісні "На передовій", яку співачка присвятила бойовикам терористичних організацій і російським військовим на Донбасі. Також в ньому нагадали співачці, що військові, релігійні та політичні теми строго заборонені на заходах ФІФА.

Нагадаємо, у російській рок-співачки Юлії Чичеріной є кілька пропагандистських пісень про конфлікт на сході України, в яких вона підтримує бойовиків. За це окупанти надали артистці громадянство і видали паспорт так званої "ЛНР".

Як повідомляв ONLINE.UA, що Youtube заблокував кліп Чичеріной про бойовиків "ДНР".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?