Верховна Рада прийняла рішення про Антикорупційний суд в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Верховна Рада прийняла рішення про Антикорупційний суд в Україні

Верховна Рада прийняла рішення про Антикорупційний суд в Україні
Джерело:  online.ua

У четвер, 7 червня, депутати Верховної Ради підтримали законопроект про створення Вищого антикорупційного суду в Україні в другому читанні. За документ проголосували 315 депутатів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ВР.

Перед прийняттям законопроекту про антикорупційний суд депутати розглянули майже 2 тисячі поправок до документу в присутності президента України Петра Порошенка. Український гарант при цьому зазначив, що новий варіант закону повністю відповідає Конституції України і рекомендаціям Венеціанської комісії.

Закон про створення Антикорупційного суду передбачає, що його суддею може стати громадянин України, який має стаж роботи на посаді судді не менше п'яти років, а також володіє практичними навичками, необхідними для здійснення діловодства у корупційних справах. Також в законопроекті передбачено, що суддям антикорупційного суду надаються додаткові гарантії забезпечення їх особистої безпеки та особистої безпеки членів їх сімей, близьких осіб та збереження їх майна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що піде у відставку, якщо ВР не прийме законопроект про Антикорупційний суд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?