Верховна Рада звільнила Данилюка
Категорія
Політика
Дата публікації

Верховна Рада звільнила Данилюка

Верховна Рада звільнила Данилюка
Джерело:  online.ua

Верховна Рада звільнила Олександра Данилюка з посади міністра фінансів.

Про це повідомляє ONLINE.UA.

За прийняття відповідного рішення проголосували 254 депутати.

"Коли ви наділили мене повноваженнями міністра фінансів, я йшов розбудовувати ефективну сучасну фінансову систему України, боротися з корупцією і розбазарюванням бюджетних коштів, з честю і гідністю відстоював інтереси України перед міжнародними партнерами", - сказав звільнений міністр.

 Варто зазначити, що голова Кабміну Володимир Гройсман заявив , що Данилюк так і не зрозумів, чого він на нього вніс дане подання.

"Я так і не зрозумів його випад на засіданні уряду. Коли я після цієї наради в уряд прилетів у Брюссель вести перемовини, мене зустрічав лист міністра фінансів, незрозумілий і неадекватний, я запросив міністра і сказав, що проти держави діяти неможливо, і я давав йому 2 тижні, щоб виправити ситуацію", - підкреслив прем'єр.

Також Гройсман додав, що в Мінфіні сильна команда, яка буде продовжувати якісно працювати, але вже без Данилюка.

Нагадаємо, що 23 травня на засіданні Кабінету міністрів виник конфлікт між міністром фінансів Олександром Данилюком і прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом. Тоді голова Мінфіну просив призначити йому ще одного заступника. Данилюк стверджував, що не може без нього нормально працювати.

На це Гройсман запропонував міністру звільнитися, після чого Данилюк пішов із залу засідання

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?