В ЄК готують мільярдний штраф для Google: названа причина
Категорія
Технології
Дата публікації

В ЄК готують мільярдний штраф для Google: названа причина

В ЄК готують мільярдний штраф для Google: названа причина
Джерело:  FT

Єврокомісія готує рішення по найважливішому з трьох антимонопольних розслідуваннь щодо Google у справі мобільної операційної системи Android. В рамках вирішення ЕК компанію можуть оштрафувати на 11 млрд доларів.

Про це повідомила газета Financial Times з посиланням на власні джерела, передає ONLINE.UA.

Повідомляється, що результати гучного антимонопольного розслідування, головним фігурантом якої є компанія Google, негативні. Ці результати можуть спричинити за собою великий штраф регулятора, сума якого поки обговорюється.

Нагадаємо, в Європі Google звинувачують в незаконних обмеженнях, які компанія накладає на виробників смартфонів на операційній системі Android, забороняя їм встановлювати конкуруючі сервіси на пристроях. У ЄК вважають перевищенням повноважень Google в тому, що на умовах ліцензування Android компанія вимагає віддавати переваги тільки своїм сервісам, наприклад, Chrome і Google Play.

В Google заперечують звинувачення в порушенні антимонопольних норм ЄС, стверджуючи, що ЄК не розуміє ринок.

Слід зазначити, що справа по Android є одним з трьох розслідувань, які ЄК проводить стосовно компанії. Google також підозрюють у зловживанні своїм становищем на ринку пошукових сервісів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що проти Google подали багатомільярдний позов до суду. Компанію звинуватили в незаконному зборі особистих даних понад 4 млн користувачів iPhone у Великій Британії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?