План по звільненню Донбасу: глава МВС розкрив деталі
Категорія
Україна
Дата публікації

План по звільненню Донбасу: глава МВС розкрив деталі

План по звільненню Донбасу: глава МВС розкрив деталі
Джерело:  online.ua

Операція по деокупації Донбасу повинна бути поліцейською, а не військовою. Для звільнення сходу України від окупантів досить буде не 40-тисячної миротворчої місії ООН, а всього двух тисяч миротворців, які технічно, без застосування військових сил, допоможуть відновити територіальну цілісність України.

Деталі плану зі звільнення Донбасу розкрив глава МВС Арсен Аваков на Національному експертному форумі, трансляція з якого велася на сторінці відомства в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Це абсолютно непростий процес і не військова операція. Це складна операція, яка складається з декількох компонентів, перш за все комунікаційної, інформаційної. Технічно це, найімовірніше, буде поліцейська операція без застосування військових сил", - уточнив Аваков деталі свого мирного плану по деокупації Донбасу.

Міністр внутрішніх справ зазначив, що в МВС і РНБО йдуть дискусії з цього питання і розглядається низка варіантів, як буде проходити операція. Перша фаза, згідно з планом Авакова, передбачає звільнення окупованих територій, друга - відновлення нормальної якості життя людей, що живуть в Донбасі. За твердженням Авакова, 60% українців, які проживають на окупованих територіях, хочуть повернутися в Україну.

"Це стратегія, про яку я говорю вже не перший місяць. Базується ця стратегія на одному простому тезі: Донбас - Україна, люди, які там живуть - українці. І нам треба дбати про це і думати, як звільнити громадян своєї країни від окупантів", - додав Аваков.

Також глава МВС відмітив, що для реалізації його плану по деокупації Донбасу в Україні необхідно прийняти ряд законів, серед яких закон про амністію і колаборантів. Коли ці закони та рішення по миротворцям ООН будуть прийняті, на думку Авакова, вистачить 1,5 року, щоб повернути весь Донбас під контроль України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Аваков називав кілька сценаріїв, за якими може бути звільнений Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?