Євросоюз вирішив оновити виборче законодавство
Категорія
Світ
Дата публікації

Євросоюз вирішив оновити виборче законодавство

Євросоюз вирішив оновити виборче законодавство
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу планує оновити виборче законодавство, а також встановити виборчий поріг для проходження партій у Європарламент.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Ради ЄС.

Так, виборчий поріг мають намір встановити на рівні від 2% до 5% для виборчих округів, які дають більше 35 місць. Це правило також застосовується до країн-членів з одним виборчим округом.

"Члени ЄС також мають запровадити ефективні покарання у випадках, коли громадянин ЄС проголосує у більш ніж одній країні. Вони також мають призначити контактних осіб для обміну даними про громадян, які бажають голосувати або виступати в якості кандидатів у державах-членах, в яких вони не є громадянами. Цей обмін інформацією потрібно буде розпочати щонайменше за шість тижнів до виборів в ЄП", - сказано в повідомленні.

Окрім того, члени Євросоюзу повинні будуть вживати заходів для того, щоб громадяни, які проживають у третіх країнах, могли голосувати на виборах до ЄП. Однак вони залишаться вільними приймати рішення щодо цього питання відповідно до свого національного законодавства.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше, канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що необхідно створити Європейський валютний фонд (ЄВФ), який міг би надавати країнам-членам єврозони довгострокові кредити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?