У США вперше в світі вилікували рак грудей на термальній стадії
Категорія
Технології
Дата публікації

У США вперше в світі вилікували рак грудей на термальній стадії

У США вперше в світі вилікували рак грудей на термальній стадії
Джерело:  Nature

Вчені Національного університету США вперше досягли колосального успіху в лікуванні раку на термальній стадії - вони вилікували пацієнтку з раком грудей, якій залишалося жити всього три місяці, передає ONLINE.UA.

Прорив у лікуванні онкозахворювань медикам вдалося провести за допомогою клітинної терапії. Вони створили "живі ліки" з клітин самої пацієнтки, які направили проти злоякісної пухлини і метастаз, які пішли від неї по всьому організму жінки.

Результат не змусив себе чекати - вже за місяць в організмі жінки не залишилося жодної ракової клітини, а від її пухлини в грудях і сліду. Жінка розповідає, що кожен день вона відчувала зменшення новоутворення, яке спочатку було розміром з тенісний м'яч, а в один день зрозуміла, що пухлини більше немає.

Медики пояснюють, що клітинний коктейль для лікування пацієнтки вони виготовили з її ж клітин. Ними стали генетичні аномалії, з яких експерти вибрали ті, які могли б боротися з раком, а також лейкоцити, здатні атакувати злоякісні клітини. Вивчивши їх структуру вчені створили мільярди аналогічних клітин, які закачали в організм жінки.

"Це перша можливість побачити, як така імунотерапія діє на найпоширеніший вид раку. Вона була випробувана всього на одному пацієнті. Тому процедура поки знаходиться в стадії експерименту, ми поки тільки вчимося робити це правильно, але потенційно в майбутньому її можна буде застосувати до будь-якого раку",- коментують свій видатний успіх медики.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що медики знайшли новий спосіб ефективного лікування раку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?