У матеріалах хакерів розкрилися великі суми української корупції
Категорія
Економіка
Дата публікації

У матеріалах хакерів розкрилися великі суми української корупції

У матеріалах хакерів розкрилися великі суми української корупції
Джерело:  golos.ua

Група зарубіжних хакерів оприлюднила нову порцію сенсаційних документів, що належать екс-главі Адміністрації президента Януковича, а нині одного з лідерів «Опозиційного блоку» народному депутату Сергію Льовочкіну. Вони вже традиційно викладені на сайті imgur.com, який публікує практично всі матеріали знаменитої хакерської групи Anonymous. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Golos.ua.

Нагадаємо, до цього - близько двох тижнів тому - цей же сайт вже публікував переписку Сергія Льовочкіна з Полом Манафортом з приводу «розпилу» «Укртелекому».

На цей раз документи не менше сенсаційні і стосуються абсолютно різних сфер діяльності скандального депутата. У новій порції документів знову листування з Манафортом. На цей раз скандальний американський політтехнолог «торгується» з Льовочкіним з приводу оплати в 3 млн євро, погоджуючись їх «конвертувати» по курсу національної валюти. Манафорт висловлює впевненість в близьку перемогу, але ставить це в залежність від отримання грошей.

Зокрема, опублікована схема створення сім'єю Льовочкіних ТОВ «ФК« Народна позика», який дав цій же родині в борг більше 110 млн грн. У документах також містяться розписки депутатів Сергія Льовочкіна та Юлії Льовочкіної, які беруть в борг величезні суми (5 і 7 млн грн) у власної матері, до цього позичила у «Народної позики» фантастичну суму в 110 млн грн.

Цікава також схема, по якій народний депутат Льовочкіна приховує свою участь в банку «Кліринговий дім».

Ще одна сенсація - в опублікованих документах міститься лист Сергія Льовочкіна людині з ініціалами ДФ, до якого депутат звертається як до «дорогому другу». Суть цього листа стосується діяльності телеканалу «Інтер» і Хорошковського, «хімічних питань» роботи з Кабміном, «питання закриття справ по Фурсіну», «роботи по зачистці ситуації по Америці», «роботи фокус-груп та видачі дивідендів по Юрі" (не вказується, але вгадується, про кого йде мова), а також «роботи по Рабиновичу з САП, НАБУ, МВС, СБУ і ГПУ».

Хочеться вірити, що опубліковані хакерами документи стануть предметом пильного вивчення і кримінальних справ не тільки в міжнародних правоохоронних структурах, а й в НАБУ. У будь-якому випадку, це - один з найбільших корупційних скандалів в сучасній українській політиці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?