Серйозно налаштований: Помпео розповів про плани Кім Чен Ина
Категорія
Політика
Дата публікації

Серйозно налаштований: Помпео розповів про плани Кім Чен Ина

Серйозно налаштований: Помпео розповів про плани Кім Чен Ина
Джерело:  online.ua

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що північнокорейський лідер Кім Чен Ин у ході підготовки до саміту з американським президентом Дональдом Трампом підтвердив свою готовність до денуклеаризації Корейського півострова.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"Він особисто повідомив мені, що готовий до денуклеаризації, що він розуміє - нинішня модель не працює. Той факт, що два лідери сядуть за стіл переговорів, показує, що і Кім Чен Ин, і Дональд Трамп налаштовані дуже серйозно", - підкреслив дипломат.

Помпео також додав, що голова Білого дому визнає прагнення Північної Кореї захистити себе і запевняє, що США будуть сприяти цьому в разі, якщо КНДР відмовиться від своєї зброї масового ураження.

Також держсекретар наголосив, що Білий дім готовий посилити санкції проти КНДР, якщо дипломатичні процеси між Пхеньяном і Вашингтоном підуть в неправильному напрямку.

Як повідомляв ONLINE.UA, адвокат президента США Рудольф Джуліані стверджує, що лідер КНДР Кім Чен Ин навколішки благав Дональда Трампа про проведення переговорів після того, як голова Білого дому заявив про їх скасування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?